Thursday, October 25, 2007

.:Assorted Fruit Tarts:.

my 1st trial buat fruit tart. so far the taste is okay (base on those who manage to taste it during open house my family and i). so far i still have not decide the price on how much i would sell it. but definitely i will open for order once when i have decide the price.

model holding a tray of fruit tarts.

close up the fruit tarts (tapi tak sempat nk glaze as the guest already arrive)


Wednesday, October 24, 2007

.:So Sorry:.

minta maaf sangat-sangat kepada anda semua. order terpaksa diberhentikan seketika. sebabnya semalam masa saya ke kedai jual bahan bakery ni, toke kedai tu cakap:
starting from next month, there will be increasing in certain items for baking. the cheese cream will increase around RM6, flour, butter and some more

alamak! that's the 1st word came out from my mouth. dan serta-merta saya tersentak kejap. mana tanya, saya baru jer terima tempahan anda semua. alih-alih tak sampai beberapa bulan, saya nak kena naikkan harga due to increasing the raw materials. so my dilemma are:

1. kalau saya tak naikkan, sama seperti saya baik saya tak payah buat kan;
2. kalau saya naikkan, nanti apa orang cakap. baru beberapa hari terima tempahan, dah naikkan harga.

jadi kesimpulannya, saya terpaksa berhentikan tempahan buat seketika sampailah harga bahan-bahan mentah tersebut saya ketahui.

Thursday, October 18, 2007

.:thank you:.

terima kasih kepada semua customer saya yang percayakan saya. alhamdullilah, as a beginner saya amat syukur dengan support yang anda bagi. setakat ini, saya masih buat 3 jenis sahaja mini cake. dan dalam banyak-banyak, yang paling kerap ditempah adalah carrot walnut with orange cheese cream. inshaAllah, lepas ni saya akan pelbagaikan mini cheese cake & some more mini cake yang lain.

carrot walnut with orange cheese cream yang paling banyak ditempah

maaf la, buat masa ni memang saya tak boleh amik lagik tempahan cake sebiji yang diminta dihias. kerana saya memang tak pandai lagi nak menghias. tunggu nanti la bila saya dah betul-betul ready untuk menerima temphan cake yang berhias.

the standard way of packaging


Tuesday, October 2, 2007

.:tempahan pertama:.

sebelum ni ada la 2,3 orang nak tempah. tapi masih tak yakin dan tak berani untuk ambil tempahan. tapi hari jumaat lepas, ada sorang adik ni yang slama ni hanya dikenali di alam cyber cakap nak tempah. so why not kan bagi peluang pada diri sendiri. here's the result.

choc hazelnut cheese cake

blueberry cheese cake

carrot walnut with orange cheese cream

thank you so much nadya sbb percayakan akak!